Natuurlijk Vooruit

     

Welkom    Counseling/Coaching    Bachbloesemtherapie    Fytotherapie    Consulten/Tarieven    Over mij    Contact   

 

 

 

Bachbloesemtherapie
 
Bachbloesemconsult
 
Bachbloesems en de filosofie van Dr. Bach
  Hoe worden de Bach Bloesem Remedies gemaakt?
  A
anwijzingen voor gebruik van remedies

Jezelf zijn betekent ontspannen zijn, tevreden op een natuurlijke manier. Wanneer je goed in je vel zit, ben je op je best. Je kunt alles aan wat je in je leven tegenkomt. Maar soms ben je niet helemaal jezelf. Er is iets (gebeurd) wat je uit balans heeft gebracht. En je kunt er wel wat hulp bij gebruiken om weer op het juiste spoor te komen.

Bij de Bach Bloesem Therapie ligt de nadruk op het hervinden van je balans en je innerlijke kracht. Tijdens het consultgesprek komt duidelijk naar voren waar je moeite mee hebt en wat goed is om aan te werken.  

We kijken naar de emoties en stemmingen die een rol spelen in je leven. Daarnaast zoeken uit wat voor type je bent, op welke manier je vaak reageert en met de dingen om gaat.

Aandachtspunten hierbij zijn, de leefsituatie, hoe ga je bijvoorbeeld om met ziekte, stress, werk of andere  omstandigheden waarin je verkeert. Zowel het heden als het verleden komen aan bod waarbij je uiteraard alleen vertelt wat je kwijt wilt en wat van belang is met betrekking tot de hulpvraag.

Je hoeft geen dingen te vertellen die je voor jezelf wilt houden. We kijken naar wat er aan de oppervlakte speelt, we gaan niet diep graven, je komt hier tenslotte niet bij de psycholoog.

De emoties die aan de oppervlakte een rol spelen gaan we behandelen. Het kan zijn dat de volgende keer dat je komt, er weer een andere emotie naar voren komt, waar we dan weer mee bezig gaan. We selecteren de juiste bloesems, die je kunnen ondersteunen in je proces. Bloesems die bij je persoon en emoties passen. Na afloop van het gesprek krijg je de bloesems mee in een mengflesje.

Het eerste consult duurt ongeveer een uur. Tijdens dit gesprek krijg je uitgebreid advies over de werking en het gebruik van de Bachbloesems.

Bij de volgende consulten gaan we bekijken hoe de bloesems hun werk doen, welke veranderingen er tot stand zijn gekomen, of er aanpassingen nodig zijn en of je verdere ondersteuning door middel van Bloesems nodig hebt. Deze vervolgconsulten duren ongeveer een half uur. 

 

Belangrijk om te onthouden:

Bachbloesemconsulten vervangen geen arts of specialist.
Het is een waardevolle aanvullende geneeswijze.
Raadpleeg dus altijd een arts of specialist.