Natuurlijk Vooruit

     

Welkom    Counseling/Coaching    Bachbloesemtherapie    Fytotherapie    Consulten/Tarieven    Over mij    Contact   

 

 

 

Bachbloesems en de filosofie van Dr. Bach
 

Bachbloesemconsult
Bachbloesems en de filosofie van Dr. Bach
Hoe worden de Bach Bloesem Remedies gemaakt?

Aanwijzingen voor gebruik van remedies

 

 Dr. Edward Bach:

 Dr. Edward Bach(1886-1936) was een arts, homeopaat en bacterioloog, die     zijn leven heeft gewijd aan  het zoeken naar de zuiverste methode van genezen.

 Eenvoud:

Belangrijk in de filosofie van Dr. Edward Bach is het woord eenvoud. De eenvoud komt naar voren in zijn werk en in zijn manier van leven. Hij genoot van de eenvoudige dingen in het leven, zoals zijn huis, de planten in zijn tuin, het zelf fabriceren van meubels en van de contacten met de mensen om hem heen.

Het werk dat hij ons heeft nagelaten getuigt ook van eenvoud. Hij ontwikkelde een systeem die door iedereen te begrijpen is en door iedereen goed toepasbaar is. Het is overzichtelijk, veilig en voor iedereen geschikt.

 "Behandel de persoon en niet de ziekte".

In zijn boek "Genezing door bloemen" zegt hij "behandel de persoon en niet de ziekte". Hij geloofde dat de   gemoedstoestand een belangrijke rol speelt bij het ontstaan van ziekten. Dit concludeerde hij aan de hand van zijn onderzoeken waarin hij ontdekte dat emoties een duidelijk merkbare invloed hadden op onze  lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Zolang je ziel, lichaam en geest in harmonie zijn ervaar je een gevoel van vrede, geluk en gezondheid. Je ziel zet een bepaalde koers voor je uit en zolang je naar die koers leeft en je gemoedsrust goed is, gaat alles goed met je. Dan leef je in harmonie met je ziel. Dr. Bach geloofde dat iedereen zijn eigen unieke pad in dit leven te gaan heeft en dat wij daar op onze eigen manier mee omgaan,  afhankelijk van de persoonlijkheid die wij zijn. Maar als je erg van je koers gaat afwijken, of als je gaat zitten piekeren, je   zorgen maakt of negatieve emoties ontwikkelt bijvoorbeeld, dan kom je in conflict. En dit conflict vormt, als hij te lang aanhoudt de oorzaak van ziekte.

Belangrijk is het daarom dat je  in harmonie bent, positief denkt en gelukkig bent. Kortom dat je in balans bent. Pas dan kan er een goede gezondheid ontstaan.  Eigenlijk is ziekte een waarschuwing van het lichaam, om je te vertellen dat je van je koers bent afgeweken of dat je emotioneel uit balans bent. Het geeft je de mogelijkheid om te kijken naar wat er mis is in je  leven en dat je dat kan proberen te herstellen.

In balans komen.

Dus als er ziekte is geconstateerd is de belangrijkste stap dat je probeert weer in harmonie te komen met je persoonlijkheid en je ziel, in harmonie met jezelf.

Bachbloesems helpen je om emotioneel weer in balans te komen en in harmonie te blijven met jezelf.  De bloesems moet je daarbij zien als een soort katalysator die alles in beweging zet om je evenwicht te hervinden, zo dat je weer vol vertrouwen en met een opgewekt gevoel in de wereld staat.

De 38 remedies verdeeld in groepen:

 
De moderne indeling: De originele indeling:
1. Uw zorgen overwinnen
2. Ken uzelf
3. Leef bij de dag
4. Maak contact met anderen
5. Blijf bij jezelf
6. Vind hoop en geluk
7. Leven en laten leven

1. Angst
2. Onzekerheid
3. Onvoldoende interesse in het hier en nu
4. Eenzaamheid
5. Overgevoeligheid voor invloeden en ideeŽn
6. Moedeloosheid of wanhoop
7. Overbezorgdheid om het welzijn van anderen.