Natuurlijk Vooruit

     

Welkom    Counseling/Coaching    Bachbloesemtherapie    Fytotherapie    Consulten/Tarieven    Over mij    Contact   

 

 

 

Aanwijzingen voor het gebruik van de remedies                                   

Bachbloesemconsult
Bachbloesems en de filosofie van Dr. Bach
Hoe worden de Bach Bloesem Remedies gemaakt?
Aanwijzingen voor gebruik van remedies

De remedies zijn heel gemakkelijk in te nemen. Het kan niet fout gaan. Hieronder vindt u enkele adviezen.
 

 • Hoe innemen?
  Een bloesemremedieflesje bevat een handig pipetje waardoor je eenvoudig de druppels kan tellen. Je kan de druppels innemen rechtstreeks op de tong. De druppels kunnen ook in een vloeistof gedruppeld en dan opgedronken worden. (bijvoorbeeld in een glas water, melk of thee)
   
 • Wat is de dosering?
  De standaarddosering is minimaal 4 maal per dag 4 druppels van de combinatie..
  Indien je behoefte hebt om er meer van te nemen mag dat, zolang je maar het minimum van 4 x 4 druppels per dag blijft respecteren. Er zijn geen vaste tijdstippen dat je ze moet innemen buiten direct bij het opstaan en voor het slapen gaan.

 • TIP : Veel mensen drinken gedurende de dag een fles water. (liefst 1.5 - 2 liter per dag).Je kunt dan 10-12 druppels in die fles doen. (Hierbij wil ik graag opmerken dat thee, koffie, melk, vruchtensappen etc. NIET onder de noemer water vallen).
  De remedie werkt niet op een hoeveelheid druppels die je per dag binnenkrijgt maar op het aantal keren dat je het middel binnenkrijgt. Het werkt als een katalysator.
   
 • Bij acute situaties kunt u de remedies onverdund direct uit het flesje innemen. Doe 2 druppels op uw tong en herhaal als het nodig is.
   
 • U kunt de remedies ook uitwendig gebruiken: een paar druppels op de lippen, op de slapen of op de polsen is effectief en staat eerste hulp toe.
   
 • Indien u Rescue gebruikt, neem dan het dubbele van wat wordt gebruikt bij de enkelvoudige remedies. Dus 4 druppels of spray Rescue op uw tong, in een glas water of in een flesje in plaats van 2.
 • Neem uw Original Bach Flowers zo vaak als u wilt.
  Ze kunnen ook met een gerust gevoel door jonge kinderen en bij zwangerschap gebruikt worden. Denk er wel aan dat de remedies alcohol bevatten. Als dit een probleem is kunt u de remedies verdunnen, ze uitwendig gebruiken of ze oplossen in heet water, zodat de alcohol kan verdampen. Of gebruik de Rescue Pastilles, zij bevatten geen alcohol.
   
 • Bloesems zijn volledig onschadelijk en je kunt er geen overdosis van nemen. Noch kunnen ze andere medicatie tegenwerken of versterken.
   
 • Hoe lang innemen?
  Meestal gebruik je ongeveer 3 tot 4 weken 1 samenstelling. Wanneer je begint te vergeten om de remedie in te nemen dan wijst dit erop dat de werking van de processen geactiveerd is. Daarna heb je soms nog een paar maal een nieuwe samenstelling nodig om dieper tot de kern van de verstoring te kunnen doordringen. Zie het als het pellen van een ui, waarbij je begint met de buitenste laag weg te halen. Je voelt vaak zelf het beste wanneer je met een nieuwe remedie moet starten.
   
 • Hoe maak je een mengflesje?
  Voeg 2 druppels van elke gekozen remedie aan een mengflesje gevuld met bronwater toe.
  Er worden  maximaal 6-7 bloesems met elkaar gemengd tot één combinatie door van iedere gekozen essence 2 druppels in een met bronwater gevuld flesje te voegen. Eventueel aangevuld met een klein beetje brandewijn ter conservering.
 • Crab Apple kunt naast het inwendig gebruik ook als een lotion, uitwendig gebruiken. (Hiervoor  
  doet u een paar druppels uit het originele flesje in water) vervolgens gebruikt u dat voor een  
  kompres wat u op de te behandelen plekken legt.  U kunt het ook toevoegen aan het badwater (10 druppels).

    Bestellen  van een mengflesje:

         U kunt aan mij doorgeven welke remedies u in uw mengflesje wilt hebben.  
         Het flesje maak ik dan voor u klaar en u kunt het bij mij afhalen. 
         Laat me even weten hoe laat u het ongeveer komt halen, dan kan ik daar rekening mee houden.  
         Bestellingen kunt u doorgeven, bij voorkeur via mail of sms.
         Maar op andere wijze mag natuurlijk ook. De flesjes kunnen ook via de post worden verzonden.