Natuurlijk Vooruit

     

Welkom    Counseling/Coaching    Bachbloesemtherapie    Fytotherapie    Consulten/Tarieven    Over mij    Contact   

 

 

 

Het Bach Bloesem consult  

Bachbloesemtherapie
Bachbloesems en de filosofie van Dr. Bach
Hoe worden de Bach Bloesem Remedies gemaakt?
Aanwijzingen voor gebruik van remedies

Het sleutelwoord van Dr. Bach is EENVOUD. In zijn boek "Genezing door bloemen" zegt hij "behandel de persoon en niet de ziekte".

Door middel van een consult, kan ik kijken welke remedies het beste bij u passen. Hierbij kijk ik naar uw emotionele welzijn en naar uw levens- en voedingspatroon.

Voor een consult ben je welkom in mijn praktijk te Thesinge.
Er is ook een mogelijkheid voor een consult aan huis.

1e consult

Tijdens het 1e Bach Bloesem consult zal ik je veel vragen stellen.

Je krijgt informatie over de werking van de remedies en  er wordt gekeken naar je persoonlijke behoefte. We gaan kijken wat je op dit moment vooral bezighoudt en welke gevoelens aan de oppervlakte liggen.  Uit de 38 remedies worden die remedies geselecteerd die aansluiten bij je karakter en emoties op dit moment.

Je krijgt de remedies mee in een druppelflesje, hiervan neem je 4 maal daags 4 druppels.
Het flesje gaat dan ongeveer 3  weken mee.
Het is mogelijk dat al na een paar dagen veranderingen merkbaar zijn, het kan ook zijn dat er meer tijd nodig is.

Vervolg consult

Tijdens een vervolg consult kijken we hoe het nu met je gaat, welke  ontwikkelingen er zijn in je emoties en relaties. Het is heel goed mogelijk dat er andere emoties naar voren zijn gekomen, emoties die eerst niet zichtbaar waren, maar nu wel een rol spelen. Want de Bachbloesems werken alsof je een ui afpelt. We beginnen met de buitenste laag. We kijken naar wat zich aan de oppervlakte afspeelt en daar zoeken we dan de meest geschikte remedie bij. Vervolgens komt de volgende laag aan de oppervlakte.

In het vervolg consult kijken we wat het effect is geweest en of er door nieuwe emoties nog weer een andere samenstelling van remedies nodig is. 

Hoe lang je doorgaat met het gebruik van de remedies is per persoon verschillend. Sommige mensen nemen de remedies voor een tijdelijk probleem, bijvoorbeeld slecht slapen. Anderen nemen de remedies langere tijd als aanvulling op hun persoonlijke ontwikkelingsproces.

De remedies kunnen veilig naast andere medicijnen gebruikt worden en be´nvloeden de werking ervan niet.

Ik heb de erkende Bach Bloesem opleiding gevolgd bij TS Products en ben ingeschreven bij het Internationale Bach consulentenregister. (je kunt het vinden bij: www.bachcentre.com onder Bach Foundation Registered Practitioners).