Natuurlijk Vooruit

     

Welkom    Counseling/Coaching    Bachbloesemtherapie    Fytotherapie    Consulten/Tarieven    Over mij    Contact   

 

 

Over mijzelf...
  

Mijn naam is Gonny Sloot. Al vanaf het moment dat ik een klein meisje was, ben ik al bezig geweest met wilde planten en kruiden. Het heeft me altijd enorm geboeid. Ik genoot altijd van alle planten en kruiden die zomaar in het wild groeien! Ik was altijd aan het bloemen plukken, maakte kransjes van madeliefjes, maakte rozenwater, krulletjes van paardebloemsteeltjes, zetten heel veel bloemetjes op vaasjes, droogde bloemen in de pers en had altijd overal bosjes planten te drogen hangen. Die liefde voor  bloemen en planten is altijd gebleven. 

Na het voortgezet onderwijs volgde ik de opleiding voor kleuterleidster en onderwijzeres. Na deze opleiding ben ik aan het werk gegaan in het onderwijs. Het onderwijs is prachtig werk, maar nadat ik vele jaren voor de klas had gestaan, wilde ik graag een andere richting inslaan.  Belangrijk was dat ik iets ging doen om mensen te helpen, en er moest ook een link zijn met mijn passie, de kruiden en planten.

Ik dacht: ik zet gewoon een eerste stap en zie wel waar de trein stopt. Zo ben ik begonnen, eerst met een schriftelijke opleiding kruidengeneeskunde aan het CIVAS.  Daarna (het smaakte naar meer) een jaarcursus over geneeskrachtige kruiden:  Het Kruidenpad, gegeven door Saskia Nieboer. Het werd voor mij steeds interessanter en duidelijker! 

Daarom besloot ik het echt serieus aan te pakken, en volgde ik de erkende opleiding:  Kruidengeneeskunde te Witte Paarden, door Ingrid Kropf.   Daarnaast kwam ik in aanraking met Bachbloesems. Eerst nog een onbekend gebied voor mij, maar ik ontdekte (ook zelf) de bijzondere werking van de bloesems en was heel erg verbaasd!  Aanvankelijk stond ik er erg sceptisch tegenover en verwachtte er niet veel van, maar dat bleek een grote vergissing!   De methode is eenvoudig, maar met een geweldig resultaat!  Bachbloesems kunnen zoveel voor je betekenen! Ik had het grote geluk dat er plotseling een mogelijkheid was om de cursussen bij mij in de buurt te kunnen volgen. Ik heb uiteindelijk de volledige opleiding voltooid. Een prachtige ervaring!

Door deze opleidingen kreeg de natuur nog veel meer betekenis voor mij. De natuur biedt alles wat we nodig hebben. De echte apotheek is gewoon buiten, overal om je heen zijn de planten te vinden die je nodig hebt voor een goede gezondheid. Gezond leven en eten is zo belangrijk! Planten geven ons natuurlijk zuurstof die we nodig hebben, maar ze helpen ook genezen, zorgen voor voedsel en maken ons gelukkig, gewoon al door er te zijn. We kunnen zo enorm van ze genieten! Neem nou al die kleuren in het voorjaar. Of de geuren op een zwoele avond. Ze geven ons rust. En ze geven ons energie.

Tijdens mijn opleiding werd ook heel veel aandacht besteed aan voeding. Je bent wat je eet. Als je voeding goed is ben je ook al een heel eind op de goede weg. Tijdens mijn consulten let ik daarom ook altijd op de voeding en zal je daarin ook een advies krijgen.

Gedurende beide opleidingen heb ik vele gesprekken gevoerd met klanten en proefklanten. Telkens merkte ik weer hoe fantastisch ik dit werk vond. De gesprekken voeren, samen met mensen ontdekken wat er verbeterd of veranderd kan worden in je situatie en van daaruit te gaan werken. Ontdekken wat er aan de hand is, wat nu precies het punt is, ook al leek het eerst om wat anders te gaan. En dan zien dat er altijd beweging mogelijk is. Ineens zien wat de mogelijkheden zijn. En vervolgens een plan opstellen, een doel bepalen, daar gaan we naartoe werken. Dit proces vond ik telkens weer geweldig, daarom heb ik ervoor gekozen om de opleiding voor Counseling en Coaching te gaan doen. Inmiddels heb ik dit afgerond en ben ik nu bezig met mijn specialisatie.

Nu heb ik mijn eigen praktijk, en ik ben nog altijd zeer enthousiast. De combinatie van coachen, natuurgeneeskunde en bachbloesems vormen samen een pakket waarmee in principe alle problemen zijn op te lossen. Ze vullen elkaar perfect aan. Ik hoop dat mijn adviezen een verandering ten goede voor jou op gang brengen. Een verandering naar genezing, naar je beter voelen, nieuwe hoop op een betere en gezondere toekomst!